Nattmonster

Något som jag tror är återkommande i många barnfamiljer är det här med sömnbristen.
När jag för tionde gången vaknar på natten av T så är jag fruktansvärt arg, inte på T utan på Erik.
Som om det på något sätt är E fel att T vaknar. Jag antar att det är så, lätt att lägga över frustrationen till den som står en närmast.
T skriker och E vaknar inte--han rör inte en fena. (Det här verkar även det vara ngt som inte bara inträffar i vårat sovrum om nätterna. Papporna är så säkra på att mamman ska vakna att han inte gör sig besvär att ta sig ur den djupa, mjuka sömnen.) Det är i det här läget som mamman är beredd att ta det hårdaste hon kan hitta i rummet för att slå det på pappan.
Eller så suckar mamman så högt hon bara kan så pappan i allafall ska veta att hon är vaken.
Efter ca. nån timma vaknar pappan och vill hjälpa till men efter ca. 20 sek. ger han upp och utbrister; -"Nej jag är för trött för det här--schhhhhhhhh--soooov--schhhhhh". Pappan börjar snegla på mamman igen och sakta men säkert ligger lilla bebisen i mammas famn igen medans pappan kryper ner och börjar snarka.
När morgonen sedan gryr känner den nyvakna mamman sig ngt utmattad, ännu surare och helt slut på krafter.
Mamman meddelar pappan att hon minsann knappt fått sova alls. Pappan svarar; -"Jo jag vet, jag är med heeelt slut, jag var säkert uppe 5 ggr inatt". Mamman försöker hålla masken och säger bara; -"Mm". till svar och tycker det verkar konstigt eftersom hon haft bebisen i famnen hela natten--har vi fler bebisar någonstans?!

Det verkar som om vi mammor vill höra att vi är duktiga som är vakna på nätterna av papporna. Jag tror det är ett måste för att man ska få nya krafter, annars blir lätt ngt bitter och eländig.
Så alla pappor, ge en puss på morgonen och säg; Åhh vad du var duktig inatt som var vaken. (Även om ni tycker att ni visst har hjälpt till så lovar jag att mamorna kommer smälta ngt under dagen--och så har alla vunnit.)

Jaha--så kommer man ut och det luktar vååååår. (Min svåger tyckte det luktade skit och frågade om det alltid luktade såhär i örebro.) Men jag njöt i allafall och kände av årets första svettanfall.
Dagen bestod idag av lunch på Java, fika på biblioteket, shopping till T och tacos--soft dag!!




Årets första vårdag

   
Stabilt gäng på Java

Imorgon kommer min syster Ia och hennes David hit--det ska bli riktigt mysigt.
Ia tål inte kladd, slem eller snor så det kan även bli underhållande.

God Natt!!
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0